Michelin: Piaţa anvelopelor de iarnă s-a dublat în primele nouă luni

Postat la 20 octombrie 2011 18 afişări

Piaţa anvelopelor de iarnă a crescut în primele nouă luni cu până la 130% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,46 milioane unităţi, pe fondul obligativităţii echipării vehiculelor cu cauciucuri adecvate, a declarat directorul de marketing al Michelin România, Alina Ghica.

"Dacă pe tot parcursul anului trecut au fost vândute 1,3 milioane de anvelope de iarnă, anul acesta au fost livrate în numai nouă luni aproape 1,5 milioane de unităţi. Creşterea a avut loc, bineînţeles, pe fondul intrării în vigoare a actului normativ privind obligativitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă în condiţii de drum cu polei, zăpadă sau gheaţă", a spus directorul de marketing al Michelin pentru România şi Balcani. Ponderea în piaţă a anvelopelor de iarnă a ajuns în acest an aproximativ egală cu cea a cauciucurilor de vară. Noile reglementări, care intră în vigoare începând cu 1 noiembrie 2011, prevăd sancţiuni pentru şoferii care circulă pe porţiuni de drum acoperite cu polei, zăpadă sau gheaţă, fără a avea vehicule echipate cu anvelope de iarnă (inscripţionate cu simbolurile M+S, fulg de zăpadă sau/şi creasta unui munte stilizate).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
anvelope,
iarna,
lege,
obligativitate
/actualitate/afaceri/michelin-piata-anvelopelor-de-iarna-s-a-dublat-in-primele-noua-luni-8883639
8883639
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.