Legătura dintre expediţii spaţiale, Coca-Cola şi Mega Image

Autor: Ioana Mihai Postat la 25 iunie 2012 37 afişări

O aventură parcă desprinsă din filmele SF, dedicată copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, este întruchipată de o călătorie cu o navă spaţială, în Parcul Tineretului, în Bucureşti.

Şi asta deoarece Coca-Cola HBC România, Mega Image şi Green Revolution au lansat cel mai amplu proiect de educaţie ecologică din România, Green Bee. Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani şi are ca obiectiv schimbarea atitudinii faţă de mediu prin încurajarea gesturilor eco încă din copilărie. Proiectul se va desfăşura în perioada iunie - octombrie 2012, în Parcul Tineretului, zona Rozariu.

Nava îşi va aştepta micii astronauţi în fiecare zi în parcul Tineretului, zona Rozariu, în perioada 22 iunie - 22 octombrie, in intervalul orar 9:00 - 19:00. Pentru a se bucura de aventura Green Bee, părinţii îşi pot înscrie si programa copiii începând cu data de 22 iunie, pe site-ul www.green-bee.ro. Programarea participanţilor se va face pe categorii de vârste, astfel: 6-8 ani (luni şi marţi), 9-11 ani (miercuri şi joi), 12-14 ani (vineri şi sâmbătă), iar duminică nava va fi deschisă pentru copiii din parc.

După înscriere, copiii sunt aşteptaţi la nava Green Bee pentru a participa la aventura SF timp de 45 de minute. La finalul călătoriei, vor avea de îndeplinit misiuni terestre prin care să demonstreze că pot pune în practică informaţiile dobândite. Participanţii care au parcurs toate etapele proiectului vor intra în competiţie pentru câştigarea unei tabere. 50 de copii, aleşi prin tragere la sorţi, vor beneficia de 6 zile în tabăra eco Tăşuleasa Social.

Green Bee este primul parteneriat din România în domeniul responsabilităţii sociale dintre un retailer şi o companie din sectorul FMCG şi face parte din strategia celor două companii în această direcţie.

Proiectul Green Bee îşi propune să îi înveţe pe copii importanţa protejării mediului inconjurător prin intermediul unei aventuri SF. Copiii, sub îndrumarea echipajului navei format din căpitanul Raxo Williams şi secundul Noni, vor pleca într-o călătorie imaginară unde vor afla informaţii esenţiale despre atmosferă, aer, poluare, apă şi importanţa acesteia, hrană, energie sau deşeuri. Proiectul se bazează pe tehnica învăţării prin joc şi le oferă celor mici posibilitatea de a dobândi cunoştinţe despre ecologie şi de a-şi dezvolta deprinderi prietenoase cu mediul într-o manieră atractivă şi interesantă pentru ei.

"Protecţia mediului înconjurător şi programele educaţionale pe această zonă sunt o parte foarte importantă din strategia de dezvoltare durabilă adoptată de grupul Coca-Cola Hellenic încă din anul 2007. Proiectul Green Bee este un proiect de educaţie ecologică ce încearcă să consolideze un comportament responsabil faţă de mediu în rândul generaţiei viitoare. Acest proiect marchează şi un moment important în strategia companiei de a duce relaţia cu partenerii noştri de afaceri la un alt nivel. Astăzi provocările sociale şi ecologice sunt din ce în ce mai mari, de aceea noi considerăm că sectorul privat are un rol foarte important în rândul comunităţii, companiile putând oferi acesteia soluţii inovatoare, investiţii şi expertiză de business pentru a face faţă acestor provocări. Mai mult, proiectul Green Bee s-a dovedit a fi şi un punct comun în ceea ce priveşte zona de responsabilitate socială cu unul dintre partenerii noştri strategici - Mega Image", a declarat Stephane Batoux, director general Coca-Cola HBC România&Moldova.

"Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în piaţă şi acesta este unul dintre motivele pentru care, în ultimii trei ani, am lansat o mulţime de iniţiative de sustenabilitate. De aceea suntem încântaţi să fim parteneri ai proiectului Green Bee, un proiect ce corespunde cu strategia noastră de responsabilitate socială, cu proiectele educaţionale pe care le desfăşurăm în acest domeniu şi care ne aduc mai aproape de clienţii noştri şi copiii acestora", a adăugat Xavier Piesvaux, director general Mega Image.

"Ne bucurăm că acest proiect a prins viaţă şi că am reuşit să avem alături de noi companiile Coca-Cola HBC Romania şi Mega Image, pentru a traduce împreună ecologia pe înţelesul copiilor. Green Bee este un proiect amplu, care a plecat de la ideea că educaţia copiilor de astăzi este baza la care se vor raporta mâine ca adulţi, şi de la faptul că cei mici învaţă cel mai bine prin poveşti, prin experienţe nemaivăzute. Prin proiectul Green Bee ne dorim ca cei mici să înţeleagă cât este de important să protejeze mediul înconjurător şi să înveţe cum să facă acest lucru singuri sau împreună cu părinţii lor", a declarat Raluca Fişer, preşedinte Green Revolution.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România şi îmbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola. Coca-Cola HBC România îmbuteliază o gamă largă de produse din portofoliul Coca-Cola, de la băuturi răcoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, până la ceaiuri, apă minerală, băuturi energizante şi cafea. Coca-Cola HBC România are sediul social în Bucureşti şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Coca-Cola HBC România face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic, unul din cei mai mari îmbuteliatori ai produselor Companiei Coca-Cola din lume şi cel mai mare din Europa. Operaţiunile Coca-Cola Hellenic acoperă 28 de ţări, deservind peste 560 milioane de oameni. Cu sediul central la Atena, compania este cotată la bursele de valori din Atena, New York şi Londra. Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde 141 de supermarketuri în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (115) şi Shop&Go (26).

Green Revolution este prima organizaţie nonguvernamentală de ecologie urbană din România care pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraş verde. Prin proiectele sale, Green Revolution promovează şi sprijină: educaţia ecologică şi respectul faţă de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, mijloacele şi soluţiile de transport ecologice şi economice, adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediu în rândul autorităţilor şi companiilor private şi de stat, protejarea şi extinderea spaţiilor verzi din interiorul şi din exteriorul oraşelor şi stilul de viaţă sănătos şi eco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marketing,
Coca-Cola,
Mega Image
/actualitate/afaceri/legatura-dintre-expeditii-spatiale-coca-cola-si-mega-image-9779679
9779679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.