J.F. Lemoux: Criza a afectat Romania mai mult decat ne asteptam

Postat la 30 septembrie 2009 22 afişări

Jean-Francois Lemoux, international general manager la Groupama, a declarat ca planurile pe care compania le avea la momentul intrarii pe piata romaneasca au fost decalate de criza cu aproximativ doi ani.

"DesI piata romaneasca a fost afectata mai mult decat ne asteptam, suntem in linia de buget regandit la inceputul lui 2009", a declarat Lemoux. Potrivit noilor planuri, francezii se asteapta ca incepand cu anul 2011, filiala romaneasca sa intre pe profit.

Operatiunile pe care le detine in Romania au adunat in prima jumatate a anului venituri de 104 milioane euro, in scadere cu 11,9% fata de aceeasi perioada a anului anterior. "Speram sa reluam cresterea in a doua jumatate a anului, astfel incat sa ne mentinem pe linia bugetului stabilit", a precizat Denis Rousset, cel care conduce Groupama Asigurari.

Compania de asigurari Groupama a intrat pe piata locala in urma unor achizitii pentru care a platit aproximativ 450 de milioane de euro. TotusI, de la achizitia BT Asigurari, Asiban sI OTP Garancia, compania mama a mai acordat majorari de capital de circa 300 de milioane de euro. "Pana la sfarsitul anului, vom mai primi inca o majorare de capital", spune Rousset.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
servicii financiare,
Groupama,
Lemoux
/actualitate/afaceri/j-f-lemoux-criza-a-afectat-romania-mai-mult-decat-ne-asteptam-4947391
4947391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.