ING vinde activitatile de asigurari si asset management din Romania

Postat la 27 octombrie 2009 12 afişări

Grupul olandez ING a anuntat ca va separa activitatile bancare de cele de asigurari si va deveni o banca de mai mica anvergura, concentrata pe pietele din Europa, conform unui plan de restructurare, convenit cu Comisia Europeana.

"Separarea activitatilor bancare de cele de asigurari nu va avea niciun impact negativ asupra produselor si serviciilor oferite clientilor sau asupra angajatilor, aceasta decizie urmand sa aduca mai multa soliditate, simplitate si transparenta operatiunilor de asigurari ale companiei", a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata si Presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

ING urmeaza sa renunte, in timp, la toate operatiunile de asigurari si management al investitiilor, prin oferte publice initiale si/sau vanzari. Finalul procesului de separare este programat pentru anul 2013 si se va desfasura pe parcursul mai multor etape.

Grupul olandez a mai precizat ca activele controlate de ING la finele anului 2013 vor fi cu 30% mai reduse fata de nivelul de la 30 septembrie 2008. ING controla, la acea data, active de aproape 1,4 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banci,
ING,
asigurari,
pensii,
/actualitate/afaceri/ing-vinde-activitatile-de-asigurari-si-asset-management-din-romania-5052345
5052345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.