Guvernul se aşteaptă să încaseze 20-60 milioane euro din vânzarea pe Bursă a 20% din acţiunile TAROM

Postat la 08 decembrie 2011 10 afişări

Guvernul estimează că va obţine minimum 20 milioane euro şi maximum 60 milioane euro pentru pachetul de 20% din acţiunile Tarom care va fi vândut pe Bursă, scenariul pe baza căruia a fost estimat în final şi comisionul intermediarului indicând însă obţinerea a 40 milioane euro din această tranzacţie.

În urma negocierilor cu FMI, Guvernul a decis, în vara acestui an, începerea procedurilor de vânzare a unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al Tarom, printr-o ofertă publică secundară iniţială la Bursa de Valori Bucureşti. Guvernul a convenit cu FMI va pachetul de 20% să fie vândut până la finele acestui an, urmând ca ulterior, atunci când condiţiile pieţei o vor permite, să fie cedat controlul companiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
tarom,
guvenr,
bursa,
vanzare,
actiuni
/actualitate/afaceri/guvernul-se-asteapta-sa-incaseze-20-60-milioane-euro-din-vanzarea-pe-bursa-a-20-din-actiunile-tarom-9040686
9040686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.