Generali Asigurari a incheiat 2008 cu cresteri de 40%

Postat la 26 martie 2009 15 afişări

Generali Asigurari a avut in anul 2008 rezultate un volum de prime brute subscrise de 85,4 milioane de lei, cu 40% mai mult fata 2007.

Per ansamblu, compania a crescut anul trecut cu 9% fata de anul precedent, cumulând vânzari totale de 417,5 milioane de lei. Si asigurarile generale au continuat tendinta de evolutie, volumul de prime brute subscrise fiind de 332,1 milioane de lei, cu 3% mai mult comparativ cu 2007. In cadrul asigurarilor de viata, asigurarile unit-linked au avut o crestere de 201%, pana la 15,4 milioane de lei. Asigurarile individuale isi pastreaza ponderea in totalul portofoliului, cu un procent de 86%, restul fiind reprezentate de asigurarile de grup.

La asigurarile generale, cresteri semnificative au inregistrat asigurarile de locuinte (A28%), asigurarile de incendiu si calamitati (A25%), asigurarile de raspundere civila generala (A19%), asigurarile agricole (A11%) si asigurarile RCA (A8%). "Anul trecut am reusit sa ne imbunatatim considerabil rata daunalitatii si sa impunem o practica de subscriere prudenta la nivelul companiei, pe toate categoriile de produse de asigurare. Preferam sa avem o afacere sanatoasa decat sa alergam dupa cota de piata. Stagnarea pe CASCO se explica prin decizia noastra de a mentine franciza pe toate canalele de distributie, dar si prin scaderea parcului national auto, simtita in mod special in a doua parte a anului”, a declarat Marie Kovárová, presedintele si director general al Generali Asigurari.

Aceasta a adaugat ca pentru 2009 isi vor concentra atentia in mod special asupra asigurarilor de viata si segmentelor non-auto, non-life retail si non-life corporate, acestea fiind categoriile cu cel mai mare potential de dezvoltare in contextul de piata actual.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/generali-asigurari-a-incheiat-2008-cu-cresteri-de-40-4093903
4093903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.