Eli Davidai: Am investit 21 de milioane de euro in Bulgaria

Postat la 17 martie 2010 204 afişări

Eli Davidai, cel despre care s-a crezut multa vreme ca detinea pachetul majorita de actiuni la Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul Pepsi pe piata locala catre PepsiAmericas in 2006, spune ca a investit pentru afacerea din Bulgaria circa 21 de milioane de euro, impreuna cu Aviad Meitar, artizanul business-ului Pepsi pe piata romaneasca.

Pe piata vecina cei doi oameni de afaceri de origine israeliana contruiesc o alta firma al carei obiect de activitate este imbutelierea marcilor Pepsi. Diferenta fata de piata romaneasca este ca in timp ce proiectul din Romania a fost green-field, in Bulgaria au cumparat o firma deja existenta.

Davidai a declarat in exclusivitate pentru BUSINESS Magazin ca mai are in Romania cateva afaceri intre care se numara si Wizrom, fiind partener cu Aviad Meitar in alte noua afaceri dintre care trei in Israel si sase in SUA.

Davidai a fost CEO al QAB in Romania vreme de trei ani intr-un prim mandat (1991-1994) si s-a intors apoi la conducerea companiei in 1998, cand a devenit si actionar. Cand a inceput al doilea mandat la conducerea firmei, compania se afla la finalul unei perioade de criza, care a durat cativa ani si fusese afectata sever atat la capitolul vanzari (care scadeau cu 30 - 50% anual), cota de piata, profitabilitate si fluxuri de capital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Pepsi,
Eli Davidai,
Bulgaria,
investitie
/actualitate/afaceri/eli-davidai-am-investit-21-de-milioane-de-euro-in-bulgaria-5752596
5752596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.