Economia Poloniei in crestere in T2

Postat la 28 august 2009 11 afişări

Economia Poloniei a crescut cu 1,1% in al doilea trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ritm superior celui de 0,5% anticipat de analisti si mai accelerat decat cel de 0,8% inregistrat in primele trei luni.

Mai multi analisti intervievati de Reuters considera ca Polonia va ramane imuna, cu siguranta, la recesiunea care afecteaza Europa Centrala si de Est.

"Cred ca in trimestrul urmator cresterea Produsului Intern Brut (PIB) va fi similara cu cea consemnata in al doilea. Evolutia economiei subliniaza ca Polonia este rezistenta in fata recesiunii datorita expunerii scazute la exporturi si rolul redus al creditului in economie", a declarat analistul bancii Zachodni WBK Piotr Bujak.

Cererea interna s-a redus cu 2% in perioada aprilie-iunie, in raport cu acelasi interval din 2008, in timp ce consumul privat a avansat cu 1,9%, iar investitiile au scazut cu 2,9%, potrivit datelor Biroului de Statistica al Poloniei, , transmite Reuters.

In randul altor state din Europa Centrala si de Est, Romania a raportat o scadere anuala de 8,8% a economiei in al doilea trimestru. In Ungaria si Slovacia PIB a coborat cu 7,6% si respectiv 5,3%. Economia Cehiei s-a contractat cu 4,9% in perioada aprilie-iunie, fata de acelasi interval al anului trecut, insa in raport cu primele trei luni a crescut cu 0,3%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
polonia,
analisti,
criza,
recesiune
/actualitate/afaceri/economia-poloniei-in-crestere-in-t2-4812922
4812922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.