E oficial – Kraft a cumparat Cadbury pentru 13,4 mld. euro

Postat la 03 februarie 2010 56 afişări

Kraft a cumparat 71,73% din actiunile producatorului britanic de dulciuri Cadbury, pentru care a platit 18,7 miliarde dolari (13,4 miliarde euro), intr-un razboi al ofertelor care a durat aproximativ 6 luni.

Participatia pe care Kraft o detine in cadrul Cadbury este suficienta pentru a controla compania britanica. Este posibil ca si ceilalti actionari sa vanda actiunile catre Kraft, ceea ce ar putea duce la delistarea Cadbury cand se va fi obtinut o participatie de 75%, relateaza Times.

Dupa integrarea operatiunilor Cadbury, grupul nou-format va avea venituri anuale de 50 miliarde de dolari si va fi liderul pietei mondiale de dulciuri si ciocolata si al doilea producator mondial din industria alimentara, dupa Nestle.

Ingrijorarea cea mai mare a britanicilor in aceste zile este legata de pierderea locurilor de munca. Kraft nu a facut public inca la cate locuri de munca din cele 4.500 doreste sa renunte. Cert este ca isi propune sa realizeze economii de cost in cadrul Cadbury de 675 milioane dolari, in urmatorii trei ani, ceea ce sugereaza concedieri masive.

In urma acestei preluari, Kraft va trebuie sa renunte la operatiunile Cadbury din Romania si Polonia, pentru a nu avea o pozitie dominanta in piata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Kraft,
Cadbury,
ciocolata,
negociari
/actualitate/afaceri/e-oficial-kraft-a-cumparat-cadbury-pentru-13-4-mld-euro-5470742
5470742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.