DOSAR: Eliberarea de reţete false de către un "grup organizat", sesizată de MS şi CNAS încă din 2009

Postat la 09 octombrie 2012 21 afişări

Eliberarea unor reţete false de către un "grup organizat" a fost sesizată încă din 2009 de către Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care indicau o fraudă cu valoare preliminară estimată la peste 21 de miliarde de lei vechi.

În 24 septembrie 2009, Ministerul Sănătăţii a înaintat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o sesizare, însoţită de documente doveditoare pentru continuarea investigaţiilor, care indica o fraudă cu o valoare preliminară de peste 21 miliarde de lei, comisă de un prezumtiv "grup organizat". Sesizarea a fost formulată în contextul problemelor de finanţare a programelor naţionale de diabet şi oncologie înregistrate la jumătatea lui 2009. Atunci, Ministerul Sănătăţii a dispus constituirea unei Comisii de evaluare şi monitorizare a comisiilor comune de specialitate din MS şi CNAS care gestionau cele două programe naţionale. La acea dată, ministrul Sănătăţii Ioan Bazac a cerut retragerea dreptului de a mai prescrie reţete, până la finalul anchetei, în cazul medicului diabetolog Tiberiu Mogoş din Bucureşti, citat în raportul MS privind frauda de peste 21 miliarde lei de la programul naţional de diabet, demnitarul spunând că vrea recuperarea pagubei şi închiderea farmaciei implicate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
cnas,
retete,
medicamente
/actualitate/afaceri/dosar-eliberarea-de-retete-false-de-catre-un-grup-organizat-sesizata-de-ms-si-cnas-inca-din-2009-10183158
10183158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.