De două ori mai puţini bani plătiţi de bănci la buget în prima jumătate a anului

Postat la 23 august 2011 48 afişări

Statul a încasat 1,2 miliarde de euro de la companii în primul semestru din impozitul pe profit, cu 4% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2010, în timp ce sumele plătite de bănci s-au înjumătăţit.

Băncile comerciale au virat în primele şase luni la buget 144,9 mil. lei (34,6 mil. euro) în contul impozitului pe profit, reprezentând doar jumătate din suma virată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor. Companiile au trimis în conturile Fiscului im­pozit de 5,16 mld. lei (1,23 mld. euro), pentru pro­fi­­­turile din prima jumătate a anului, cu circa 230 mil. lei mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2010.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
buget,
plata,
impozite,
taxe
/actualitate/afaceri/de-doua-ori-mai-putini-bani-platiti-de-banci-la-buget-in-prima-jumatate-a-anului-8644390
8644390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.