De ce bulgarii, cipriotii sau lituanienii au carburanti mai ieftini decat noi?

Postat la 14 ianuarie 2011 13 afişări

Vecinii nostri bulgari, dar si ciprotii cheltuiesc mai putini bani pe benzina decat noi, iar la motorina chiar si lituanienii stau mai bine decat romanii. Daca ne uitam la cat ii costa benzina fara taxe, austriecii, bulgarii, estonienii, irlandezii, polonezii, britanicii, slovenii, dar si suedezi sunt toti intr-o postura mult mai fericita decat noi. De ce?

Datele prezentate vin de la Consiliul Concurentei (CC), care a prelucrat informatii din OIL Bulletin, valabile la data de 3 ianuarie 2011, dupa cresterea accizelor. Potrivit sefului Consiliului Concurentei, in Romania, nu exista suspiciuni privind incalcarea legii in privinta cresterii preturilor la carburanti. Autoritatea de concurenta sustine ca la noi in tara, jumatate din costul carburantilor inseamna materia prima, iar restul - costurile de transport, taxele sau accizele.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
scumpiri,
benzina,
motorina,
preturi
/actualitate/afaceri/de-ce-bulgarii-cipriotii-sau-lituanienii-au-carburanti-mai-ieftini-decat-noi-7889411
7889411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.