Danila, Petre & Asociatii: Cazurile de insolventa au scazut. Cum se explica?

Autor: Ana Raduta Postat la 13 octombrie 2010 56 afişări

Avocatii spun ca in ultimul timp creditorii au inteles sa recurga la alte masuri de recuperare a creantelor.

"Spre deosebire de anul trecut, in 2010 am observat o crestere a numarului creditorilor care au inteles ca exista si alte modalitati de acoperire a creantelor. Experienta a demonstrat ca uneori este mai indicat sa se renegocieze termenii contractuali decât sa se aleaga procedura insolventei", spune Nicoleta Grama, partener la Danila, Petre&Asociatii.

Casa de avocatura Danila, Petre&Asociatii, specializata in cazuri de insolventa, a solutionat in cursul acestui an, prin negocierile purtate de catre parti, aproximativ 50 de dosare, evitând astfel deschiderea procedurii de insolventa. Avocatii au in portofoliu peste 400 de cazuri de insolventa, reprezentând 25% din numarul total de dosare din portofoliu.

"Dintre firmele carora le-am oferit asistenta juridica, fie in calitate de creditori, fie de debitori, putem preciza ca pâna la acest moment in circa 27% dintre dosarele de care ne-am ocupat, clientii nostri si-au rezolvat situatia litigioasa fie prin recuperarea efectiva a creantei, fie prin preluarea debitelor de catre alte societati agreate", mai spune Grama.

Totodata, Danila, Petre&Asociatii anticipeaza o mentinere a trendului negativ in privinta numarului de dosare noi de insolventa, dar si un trend ascendent pe numarul de negocieri intre creditori si debitori.

Cel mai important caz de profil al casei de avocatura vizeaza procedura insolventei unui debitor care are ca obiect de activitate transportul national si international de marfuri. Societatea debitoare detine un patrimoniu evaluat la opt milioane de euro, iar creanta pe care clientul societatii de avocatura o are de recuperat este de 1,1 milioane de euro.

"Chiar daca in 2010 cazurile de insolventa au scazut cu 20% fata de anul trecut, observam o crestere a cazurilor de concordat preventiv sau de negociere. Acest fapt se datoreaza perioadelor lungi de solutionare a procedurilor de insolvent", mentioneaza Nicoleta Grama.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/danila-petre-asociatii-cazurile-de-insolventa-au-scazut-cum-se-explica-7473510
7473510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.