Cum vor functiona ramurile economiei in 2010

Postat la 26 februarie 2010 19 afişări

Managerii firmelor estimeaza pentru perioada februarie - aprilie 2010 o stabilitate relativa a activitatii in industria prelucratoare, o reducere moderata in servicii si o scadere in sectorul de constructii si comertul cu amanuntul, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din februarie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In acelasi timp, numarul de salariati se va reduce, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-19% la intreprinderile mici, cu pana la 50 salariati), pentru unele activitati, precum metalurgia, fabricarea altor mijloace de transport, substante si produse chimice, scaderea fiind mult mai accentuata (solduri conjuncturale -44%, -43% si respectiv -42%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-vor-functiona-ramurile-economiei-in-2010-5633154
5633154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.