Cum sa-ti salvezi firma de la faliment: primesti banca in actionariat

Postat la 16 februarie 2011 56 afişări

Salvarea unor firme care nu mai au bani pentru plata ratelor poate veni chiar de la banci. Pentru doi ani, creditorii pot sa preia actiuni ale companiilor in contul datoriilor.

Firmele care nu-si mai pot plati ratele pot sa se salveze de la faliment daca accepta ca bancile sa preia actiuni in contul datoriilor. Banca Nationala a Romaniei (BNR) si bancile comerciale incurajeaza solutia - o practica permisa de lege in cazul in care o companie intra in insolventa si decide sa se reorganizeze. Creditorii nu pot ramane insa per¬ma¬nent in actionariatul firmelor, ci maximum doi ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca un an. O reorganizare de succes este cea a retailerului de IT si electrocasnice Flanco, in vara anului trecut, prin care creditorii au preluat un pachet de actiuni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
faliment,
banca,
actionariat
/actualitate/afaceri/cum-sa-ti-salvezi-firma-de-la-faliment-primesti-banca-in-actionariat-7988035
7988035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.