Cum au pierdut TAROM, Carpatair, Blue Air si Wizz Air 10 mil. euro intr-o saptamana

Postat la 29 aprilie 2010 35 afişări

Cele mai active companii de pe piata din Romania - TAROM, Carpatair, Blue Air si Wizz Air - au pierdut in ultima saptamana 10 milioane de euro, conform unul calcul al BUSINESS Magazin. Banii pierduti de companiile aeriene sunt bani definitiv pierduti, deoarece nicio companie aeriana nu este asigurata pentru astfel de situatii.

Conform Paulei Ardelean, vicepresedinte al Carpatair (a carei flota este asigurata de Allianz), contractele de asigurare ale companiilor aeriene presupun asigurarea aeronavelor, a pasagerilor si a personalului navigant pentru prejudicii datorate operarii, insa riscurile si pierderile comerciale aparute in caz de intrerupere a activitatii din cauza unui eveniment de forta majora, de genul celui care s-a produs in Europa si care au frecventa foarte redusa, nu sunt prevazute in asigurarile uzuale din industrie.

Citeste mai multe in "O criza cat norul de neagra"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TAROM,
Carpatair,
Blue Air,
Wizz Air,
criza,
pierderi,
/actualitate/afaceri/cum-au-pierdut-tarom-carpatair-blue-air-si-wizz-air-10-mil-euro-intr-o-saptamana-6064290
6064290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.