Creşte numărul companiilor care acordă prime de Paşte

Autor: Ana Raduta Postat la 12 aprilie 2012 14 afişări

64,6% dintre firmele participante la un studiu realizat de Paylogic au declarat că vor acorda prime de Paşte anul acesta.

Primele acordate vor fi distribuite altfel: 75% sub formă de tichete cadou şi 25% cash. Niciuna din firmele participante la studiu nu va acorda primele sub formă de produse proprii. Primele acordate vor fi în sumă fixă şi reprezintă 89% din totalul primelor oferite anul trecut.

Din cei 11.487 de angajaţi ai companiilor participante la studiu, aproximativ 9.500 vor avea primă anul acesta, în creştere faţă de anul trecut, când au primit prima 6.750 de angajaţi din 14.423. Sumele acordate au scăzut însă cu 9%. Majoritatea companiilor a ales ca model de acordare a primelor tichetele cadou, acestea fiind un beneficiu deductibil, deci mai puţin costisitor pentru angajator.

Cele mai mari creşteri sunt în domeniul auto. Aici, cifrele arată o creştere cu aproximativ 22% mai mare decât media celorlalte domenii analizate. Firmele de producţie se găsesc în cea mai buna poziţie din ultimii ani - acestea au făcut cele mai eficiente restructurări, iar primele se acordă pe baza productivităţii angajaţilor.

Media primelor acordate anul trecut a fost de aproximativ 305 lei pentru fiecare angajat, în timp ce anul acesta nivelul mediu al primelor va fi sub 230 de lei pe angajat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
companii,
paste,
firme,
participanti
/actualitate/afaceri/creste-numarul-companiilor-care-acorda-prime-de-paste-9515945
9515945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.