Credit Suisse: Daca SUA intra in incetare de plati, PIB scade cu 5% si bursa se prabuseste

Postat la 28 iulie 2011 12 afişări

Daca Statele Unite ajung in situatia de a nu-si plati datoriile, economia se va contracta cu 5%, iar actiunile s-ar prabusi cu aproape o treime, potrivit unei note de cercetare a Credit Suisse, citata de postul american de televiziune CNBC.

Echipa de analisti a Credit Suisse considera ca exista o probabilitate de 50% pentru o retrogradare a Statelor Unite, insa ramane increzatoare ca o astfel de situatie nu va conduce la dezastru. "Credem ca exista o probabilitate de 50% ca Statele Unite sa fie retrogradate. Asa ceva s-ar putea intampla si daca plafonul de indatorare al tarii este majorat. Ne indoim ca va avea mare efect", a afirmat Andrew Garthwaite, seful diviziei de strategtie a bancii elvetiene. Daca plafonul indatorarii SUA nu este majorat, insa statul nu intra in incetare de plati, va urma totusi o periaoda dificila pentru economie, a avertizat el. "Fiecare luna in care limita indatorarii nu este majorata ar putea avea un impact negativ de 0,5-1 puncte procentuale in PIB", a afirmat Garthwaite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
economie,
trezorerie,
incetare de plati,
pib,
bursa
/actualitate/afaceri/credit-suisse-daca-sua-intra-in-incetare-de-plati-pib-scade-cu-5-si-bursa-se-prabuseste-8537772
8537772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.