Consiliul Concurentei cere retailerilor eliminarea unor taxe indirecte

Postat la 29 septembrie 2009 46 afişări

Consiliul Concurentei solicita retailerilor sa elimine anumite taxe care nu sunt legate direct de activitatea de comercializare a produselor alimentare, pe motiv ca au ca efect distorsionarea concurentei si preturi de vanzare mai mari pentru consumatorul final

Principalele solicitari ale Consiliului Concurentei exprimate in Raportul privind comercializarea produselor alimentare sunt legate de eliminarea taxei de raft impusa de retaileri furnizorilor si a clauzei clientului celui mai favorizat.

Taxa de raft consta intr-o suma platita de furnizor retailerului pentru a avea acces preferential pe raftul de produse. Clauza clientului cel mai favorizat se refera la angajamentul furnizorului de a oferi retailerului cel mai mic pret pe care il ofera pe piata. Practicarea taxei de raft coroborata cu clauza clientului cel mai favorizat duce la cresterea preturilor in mod artificial pentru comertul traditional, deoarece pretul include si taxa de raft a marilor lanturi de retail, fara a putea cobori pretul pentru micii retaileri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Retail,
COnsiliul Concurentei,
taxe,
retaileri
/actualitate/afaceri/consiliul-concurentei-cere-retailerilor-eliminarea-unor-taxe-indirecte-4944370
4944370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.