Companiile investesc anual 30 de milioane de euro in proiecte de responsabilitate sociala

Postat la 25 februarie 2011 15 afişări

Federatia Junior Chamber International Romania a lansat proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Referindu-se la eveniment, Rodica Lupu, Program Development Chairman JCI Europa, managerul proiectului, declara: "Dupa 20 de ani de democratie, societatea civila inca mai aşteapta miracole din partea statului, majoritatea romanilor refuzandu-si dreptul de a participa la viata comunitara. Chiar daca exista interes pentru actiunile de responsabilitate sociala şi chiar daca in Romania au fost implementate proiecte de succes de catre marile corporatii si organizatiile non-profit, pentru ca initiativa sociala sa produca intr-adevar efecte notabile avem nevoie de transparenţa si de transfer de know-how. Conform studiilor de specialitate", continua Rodica Lupu, "investitiile cumulate realizate de companiile romanesti in proiecte de responsabilitate sociala nu depasesc 30 de milioane de euro, asta in conditiile in care piata publicitara este de 330 milioane de euro".

"Desi spiritul competitiv stimuleaza cresterea standardelor si inovatia in orice domeniu, cred ca acum, in Romania, in domeniul interventiei in comunitate, este momentul colaborarii si cooperarii, mai curand decat al competitiei. De aceea intentionam sa reunim toti actorii interesati sub umbrela acestui proiect, incepand cu marile corporatii, companiile mici si medii, organizatiile non-guvernamentale, factorii de decizie, etc. Dar, in final, asumarea individuala a responsabilitatii sociale de catre fiecare dintre noi este un factor esential, fara de care nu putem asigura dezvoltarea acestei initiative.", concluzioneaza managerul.

JCI Romania este o organizatie de tineri lideri, antreprenori si profesionisti afiliata retelei mondiale Junior Chamber International, care numara mai mult de 200.000 de membri in peste 120 de tari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/companiile-investesc-anual-30-de-milioane-de-euro-in-proiecte-de-responsabilitate-sociala-8011970
8011970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.