Compania lui Murdoch va lansa un ziar pentru iPad pe 2 februarie

Autor: Roxana Cristea Postat la 28 ianuarie 2011 51 afişări

News Corporation, compania condusa de Rupert Murdoch, va lansa mult asteptatul ziar digital creat pentru iPad-ul Apple pe 2 februarie, mai tarziu cu doua saptamani fata de data initiala a lansarii.

Rupert Murdoch, directorul general al al News Corporation si Eddy Cue, vicepresedinte la serviciile de internet Apple vor lansa the Daily, un ziar digital creat special pentru tablete la Muzeul Solomon Guggenheim din New York, scrie Reuters.

Murdoch si Steve Jobs trebuiau sa lanseze ziarul in San Francisco pe 19 ianuarie, insa evenimentul a fost amanat din cauza unor erori tehnice. Cateva zile mai tarziu Apple a anuntat faptul ca Jobs isi ia concediu medical pentru a treia oara din 2004. Ziarul va costa 99 de centi pe saptamana, potrivit lui Murdoch, citat de Reuters.

News Corporation face pariul ca prin crearea unui ziar de la zero care este dedicate tabletelor ar putea reinvia business-ul publicatiilor.

Ziarul, care va fi exclusiv digital, va fi disponibil initial doar in Statele Unite si reprezinta ultima incercare a News Corporation de a face ca utilizatorii sa plateasca pentru continutul online si- o strategie care a fost urmarita indeaproape in ultima perioada. Editorii de reviste si ziare spera ca tablet PC-urile precum iPad si Galaxy Tab sa atraga interesul consumatorilor si sa reinvie business-ul care a coborat in jos odata cu scaderea veniturilor din reclame.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
ziar,
iPad,
Murdoch
/actualitate/afaceri/compania-lui-murdoch-va-lansa-un-ziar-pentru-ipad-pe-2-februarie-7927916
7927916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.