CME a cumparat radiourile Pro FM si Info Pro

Postat la 17 aprilie 2008 47 afişări

Pro TV S.A. a achizitionat de la MediaPro la pretul de 47,2 milioane RON, licentele audiovizuale si alte active ale Companiei de Radio Pro s.r.l., care detine posturile de radio Pro FM si Info Pro.

Michael Garin, CEO al CME (Central European Media Enterprises), companie care detine 95% din actiunile Pro TV S.A., a declarat, in urma tranzactiei: "Suntem foarte incantati ca am reusit sa achizitionam posturile Companiei de Radio Pro si sa ne extindem astfel pe segmentul tanar al pietei din Romania cu o afacere profitabila din punct de vedere financiar pentru actionarii nostri. Combinatia dintre MTV Romania, site-urile noastre leader de piata si posturile Companiei de Radio Pro va intensifica strategia noastra transmedia si ne va permite sa oferim o paleta variata de public pentru advertiseri".

Adrian Sarbu, actionar al Pro TV S.A. si COO (Chief Operating Officer) al CME, a afirmat: "in cadrul grupului MediaPro, business-ul Radio Pro s-a dezvoltat din anul 1993 si a generat o serie de branduri care in prezent pot sustine cu succes dezvoltarea noului canal de televiziune achizitionat de CME, MTV Romania. De asemenea, pe viitor dorim sa ne extindem, prin radio, strategia transmedia si in alte teritorii CME.

Cu un post de radio matur, precum Pro FM, care opereaza in valori EBITDA similare celor mai de succes canale TV ale CME, consideram ca acest tip de media reprezinta un plus pentru business-ul nostru".

Florin Alexandrescu, COO al Mediapro, a declarat, la randul sau: "MediaPro a facut aceasta tranzactie cu partenerul strategic CME, iar banii obtinuti vor fi investiti in proiectul de dezvoltare al Mediapro in alte teritorii din Europa Centrala si de Est".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
tranzactii,
CME
/actualitate/afaceri/cme-a-cumparat-radiourile-pro-fm-si-info-pro-2563066
2563066
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.