Cine sunt adevaratii miliardari romani

Postat la 14 octombrie 2009 68 afişări

Un nou clasament al miliardarilor romani aduce o cu totul alta ordine a persoanelor cu cele mai mari averi din Romania

Ion Tiriac este cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,8 - 2 miliarde de euro, conform ultimei editii a "TOP 300 Capital".

Daca anul trecut, George Becali se afla pe primul loc in top, acum a iesit dintre primii zece bogati ai Romaniei, ajungand pe locul 11, cu o avere estimata la 650-700 milioane euro.

Top 3 este completat de Dinu Patriciu si Camelia si Corina Voiculescu, cu averi estimate la 1,5 - 1,6 miliarde de euro.

Conform topului, numarul miliardarilor in euro din Romania a scazut de la opt la sase, cei care au inregistrat averi sub un miliard fiind Gigi Becali, a carui avere, bazata in special pe terenuri din jurul Bucureştiului, a fost evaluata, la preturi de criza, la 650-700 de milioane de euro, si fratii Paunescu, a caror avere provenea in mare parte tot din active imobiliare, acestea scazand sub pragul de un miliard de euro: 900-950 de milioane de euro, fata de 1,3-1,4 miliarde de euro in editia precedenta. (click aici pentru clasamentul Capital al celor mai bogati 25 de romani)

Averile insumate ale afaceristilor inclusi in clasament se situeaza in jurul valorii de 36 de miliarde de euro, echivalentul a 27% din PIB-ul Romaniei. Doar 15 dintre "veteranii" Top 300 au inregistrat scaderi ale averilor, in timp ce 79 si-au sporit averea, iar cei mai multi au ramas la nivelul anului 2007. O alta noutate a clasamentului ar fi cea a urcarii judetului Cluj pe locul al doilea in clasament, surclasand judetul Constanta. Plafonul de intrare in clasament a crescut considerabil, de la 14 milioane de euro in editia anterioara, la 20-24 in acest an. Motivul este acela ca cei 47 nou-intrati s-au clasat in pozitiile superioare ale topului.

In urma cu zece zile a fost publicat si topul Forbes Romania 500 de miliardari unde Dinu Patriciu figura pe prima pozitie, cu o avere estimata la 2,2 miliarde de euro. Pe urmatoarele pozitii erau plasati Ioan Neculae si Ion Tiriac cu averi estimate la 1,2 miliarde euro, respectiv 850-900 milioane euro.

Locul al patrulea in topul Forbes este ocupat de Gabriel Popoviciu, cu o avere estimata la 600-650 milioane euro, urmat de fratii Emil si Marius Cristescu, cu 600 milioane euro.

Cine credeti ca este sunt cei mai bogati roman?

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cine-sunt-adevaratii-miliardari-romani-4988408
4988408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.