CFR Marfa reduce programul de lucru la patru zile. Salariile scad cu 20%

Postat la 23 mai 2011 23 afişări

Conducerea CFR Marfa a decis ca de luni sa se treaca la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzatoare a salariului angajatilor, informeaza CNS "Cartel Alfa", care anunta ca sustine protestul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), care s-a opus acestor masuri.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" considera ca aceasta masura incalca contractul de munca valabil in cadrul Companiei "CFR Marfa", hotararea fiind luata fara acordul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, sindicat reprezentativ, si fara respectarea prevederilor legale in vigoare. "Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoaca lucratorilor o pierdere salariala de 20 la suta care se adauga unei reduceri a veniturilor salariale de 30 la suta, stabilite anul trecut si valabila si pentru anul 2011 si vine pe fondul reducerilor de personal. In prezent in cadul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa «CFR Marfa» SA are loc concedierea colectiva a 3.000 de angajati, dintre care 2.581 de lucratori urmand sa intre in somaj, diferenta de 419 avand varsta de pensionare", se arata in comunicatul remis agentiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
cfr,
cfr marfa,
salarii,
scadere
/actualitate/afaceri/cfr-marfa-reduce-programul-de-lucru-la-patru-zile-salariile-scad-cu-20-8280474
8280474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.