Bosch a ajuns la afaceri de peste 160 mil. euro in Romania

Postat la 20 mai 2009 50 afişări

Afacerile grupului german Bosch au crescut anul trecut pe plan local cu 18,4%, pana la 161 de milioane de euro, asteptarile pentru anul in curs fiind "moderate", potrivit reprezentantilor companiei

„Principalele motoare ale acestei cresteri au fost reprezentate de tehnologia din domeniul auto si termotehnica“, a declarat Brigitte Eble, director general Robert Bosch S.R.L. si reprezentanta grupului Bosch in Romania. Robert Bosch este una dintre cele cinci companii prin care grupul german activeaza local, Bosch avand la finalul anului trecut 839 de angajati in Romania, fata de 570 in anul precedent.

 

Vom investi in continuare in Romania, desi ne asteptam ca 2009 sa fie unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea companiei, in 1994. Dupa estimarile noastre, primele semne de stabilizare ar urma sa apara in al doilea semestru, insa la un nivel destul de redus“, a mai declarat Eble.

 

Printre obiectivele grupului pe plan local in acest an se afla createrea numarul angajatilor din cadrul Bosch Communication Center Timisoara de la 266 la 375 de persoane. Centrul ofera la nivel international servicii de externalizare a proceselor de afaceri.

 

Grupul detine pe plan local si o fabrica la Blaj, prin intermediul Bosch Rexroth, unde sunt produse componente pentru industria auto si cea a automatizarilor, fabrica fiind intr-un proces de extindere a capacitatii de productie. La sfarsitul anului trecut, fabrica din Blaj avea 385 de angajati, investitiile in unitate ridicandu-se la 23 de milioane de euro.

 

La nivel mondial, grupul Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 45,1 miliarde de euro, cu 2,6% mai mica decat tea obtinuta in 2007. Profitul brut a atins 940 milioane de euro, in comparatie cu circa 3,8 miliarde euro in 2007. La sfarsitul anului trecut, grupul german avea la nivel global 282.000 de angajati

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
Bosch,
afaceri,
Brigitte Eble
/actualitate/afaceri/bosch-a-ajuns-la-afaceri-de-peste-160-mil-euro-in-romania-4427962
4427962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.