Batalia low-cost: in timp ce Blue Air se lupta sa scape de insolventa, Wizz Air sta la panda si ii preia destinatiile de zbor

Postat la 14 octombrie 2010 67 afişări

Compania Blue Air a anuntat, joi, ca executarea hotararii de deschidere a procedurii de insolventa a companiei a fost suspendata de catre Curtea de Apel, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis saptamana trecuta o cerere inaintata in acest sens. Intre timp, Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est anunta cresterea semnificativa a capacitatii de transport din Bucuresti si lanseaza zboruri catre noi destinatii.

Incepand cu 15 decembrie 2010, Wizz Air va valorifica succesul de pe piata locala, alocand cea de-a 5-a aeronava Airbus A320 complet noua, bazei operationale din Bucuresti. Totodata, compania va creste frecventele spre majoritatea destinatiilor cum ar fi Barcelona (Spania), Milano-Bergamo (Italia), Roma-Ciampino, Catania, Napoli, Paris-Beauvais (Franta), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Londra-Luton (Marea Britanie), Madrid sau Valencia. Noua aeronava va permite si lansarea unor noi zboruri spre Larnaca si Malaga (prima destinatie din 15 decembrie iar cea de-a doua din vara 2011).

"Modelul de business potrivit a dovedit inca o data ca poate furniza rezultate exceptionale. Suntem foarte multumiti de performantele din Romania. Succesul nostru dovedeste importanta vitala a controlului costurilor si a situatiei favorabile a lichiditatilor, cele doua elemente de baza care deosebesc modelul folosit de Wizz Air. In calitate de lider al pietei aeriene din Romania, Wizz Air va ramane dedicata sustinerii cresterii constante a cererii pe piata de transport aerian din Romania" - a declarat John Stephenson, vicepresedinte Wizz Air.

Extinderea maghiarilor de la Wizz vine dupa ce luna trecuta Blue Air a renuntat la patru avioane, urmand sa ramana cu sase aparate, plus alte doua care vor fi livrate de Boeing pana la finele anului. Fireste, reducerea cu un sfert a flotei se traduce prin anulari de zboruri si reduceri de personal. Compania a renuntat la bazele operationale de la Larnaca (Cipru) si Sibiu, deci aeronavele vor tranzita cele doua aeroporturi fara sa mai poata initia si zboruri de acolo catre alte destinatii. Wizz Air anunta noi zboruri catre destinatiile operate pana in prezent de compania lui Nelu Iordache, deci finele anului ar putea schimba din nou clasamentul companiilor aeriene dupa numarul de pasageri transportati.

Daca anul trecut Blue Air detrona in premiera liderul all-time TAROM, 2010 are sanse mari sa aduca in top Wizz Air. Un operator low-cost maghiar care a stiut sa speculeze slabiciunile concurentilor din piata. O piata low-cost care este in prezent dominata de Blue Air si Wizz Air, pe care marii jucatori europeni easyJet, Ryanair si Germanwings isi fac loc tot mai greu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/batalia-low-cost-in-timp-ce-blue-air-se-lupta-sa-scape-de-insolventa-wizz-air-sta-la-panda-si-ii-preia-destinatiile-de-zbor-7477810
7477810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.