Bancile prefera o dobanda de 3,5% de la BNR in locul uneia de 20% de la clienti

Postat la 10 februarie 2010 16 afişări

De teama somajului si a falimentelor care ameninta angajatii si patronii din Romania, bancherii prefera sa stea cu banii in seiful bancii centrale.

In ianuarie bancherii au pus deoparte, sub forma de depozite, la BNR echivalentul in lei a peste 13 miliarde de euro, bani pe care ii au in plus. Bancile comerciale primesc pentru sumele depuse in vistieria bancii centrale in ianuarie o dobanda de 3,5% pe an. Daca ar fi dat credite in lei din aceste sume, bancherii ar fi putut obtine si dobanzi anuale efective (DAE) si de 20% pe an sau chiar mai mult de la clientii persoane fizice sau juridice. Suma depusa de banci la BNR in ianuarie este cea mai mare de acest tip din ultimii trei ani.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
dobanzi,
BNR,
credite,
clienti,
somaj,
falimente
/actualitate/afaceri/bancile-prefera-o-dobanda-de-3-5-de-la-bnr-in-locul-uneia-de-20-de-la-clienti-5491475
5491475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.