Bancile mari din UE vor informa cati angajati castiga peste un milion de euro pe an

Postat la 29 iulie 2011 15 afişări

Bancile mari din Uniunea Europeana vor fi obligate sa informeze autoritatile de reglementare cati angajati ai institutiilor de credit castiga peste un milion de euro pe an, potrivit unor propuneri prezentate joi de Autoritatea Bancara Europeana (EBA).

Institutiile nationale de reglementare vor colecta anual date referitoare la castigurile bancherilor, pentru a verifica daca regulile privind bonusurile in numerar sunt respectate. Numele bancherilor respectivi nu vor fi mentionate, iar atentia va fi concentrata pe bancile mari cu activitati transfrontaliere sau pe cele mai importante institutii financiare cu operatiuni la nivel national. Obiectivul este de a descuraja bancherii sa isi asume riscuri excesive pentru a primi bonusuri mari. "Datele primite de Autoritatea Bancara Europeana vor fi folosite pentru evaluarile anuale, la nivelul UE, si pentru identificarea diferentelor in functie de locul unde sunt inregistrate bancile", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
angajati,
salarii,
bancheri
/actualitate/afaceri/bancile-mari-din-ue-vor-informa-cati-angajati-castiga-peste-un-milion-de-euro-pe-an-8539744
8539744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.