Averea lui Elon Musk a ajuns la aproape 150 de miliarde de dolari: Tesla ajunge la o capitalizare de peste 578 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Visa

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 decembrie 2020 185 afişări

Averea lui Elon Musk a ajuns la aproape 150 de miliarde de dolari: Tesla ajunge la o capitalizare de peste 578 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Visa

Elon Musk valorează în prezent 148 de miliarde de dolari. CEO-ul Tesla şi SpaceX, care a devenit luna trecută al doilea cel mai bogat om din lume, a depăşit acest prag în condiţiile în care acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut constant în ultimele săptămâni şi au stabilit un nou maxim istoric, aducând capitalizarea la 578 de miliarde de dolari, conform The New York Post.

Tesla a raportat o serie impresionantă de rezultate după ce a anunţat că va fi inclusă pe 21 decembrie în indicele S&P 500. Astfel, acţiunile companiei au crescut cu circa 50% de la jumătatea lunii noiembrie până în prezent.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Musk are o avere netă de 148 de miliarde de dolari, cu 19 de miliarde mai mult decât Bill Gates, care ocupă locul 3, şi cu 44 de miliarde de dolari mai mult decât CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg.

Pe primul loc se află în continuare Jeff Bezos, şeful Amazon obţinând până acum o avere netă de 183 de miliarde de dolari.

Preţul unei acţiuni Tesla ajunge în prezent la 609,99 dolari, în timp ce valoarea de piaţă a firmei este de 578,21 miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan (364 mld.), cea mai mare bancă din Statele Unite, Visa (482 mld.) şi Berkshire Hathaway (530 mld.).

În plus, Comisia Federală pentru Comunicaţii din SUA (FCC) a aprobat săptămâna trecută o subvenţie de 885 de milioane de dolari pentru a extinde divizia de sateliţi din cadrul SpaceX – Starlink.

Compania plănuieşte să trimită pe orbită circa 42.000 de sateliţi în ideea de a furniza internet de mare viteză pe întreg teritoriul planetei, urmând să atingă un total de 1.400 până la finalul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
avere,
elon musk,
capitalizare,
miliarde,
jpmorgan,
visa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.