Astra-Uniqua intra pe piata asigurarilor de sanatate

Postat la 24 septembrie 2008 21 afişări

Asiguratorul Astra-Uniqua, unul dintre liderii pietei de profil, va incepe operarea, de la 1 octombrie, a unei linii de asigurari de sanatate suplimentare, numita Astra Medica, potrivit declaratiilor Corneliei Scarlatescu, directorul Directiei Asigurari de Viata din cadrul companiei.

Astra Medica, care a incheiat deja peste 150 de contracte cu furnizori de servicii medicale din sectorul privat si public din toata tara, va viza, pentru inceput, segmentul corporate al clientilor, costul unui abonament lunar variind de la 6 euro la 150 de euro, in functie de complexitatea serviciilor medicale acoperite.

“Deocamdata, pacientii nu fac diferenta intre abonamentele la asigurarile medicale private, cele care tin de medicina muncii si clauzele din contractele de asigurari de viata”, a explicat Scarlatescu, pentru BUSINESS Magazin, motivul pentru care compania s-a orientat catre segmentul asigurarilor de sanatate suplimentare, cele pe care clientul si le face in mod voluntar.

Piata asigurarilor medicale private este inca la inceput, dezvoltarea sa fiind puternic franata de faptul ca pachetul minim de servicii medicale asigurate de stat nu este inca stabilit, ceea ce ii impiedica pe asiguratorii privati sa-si defineasca pachetele de servicii. In momentul de fata, pe piata de profil activeaza doar cativa mari jucatori – Interamerican, Allianz, AsiLife (divizie a operatorului de servicii medicale private MedLife), care contorizeaza doar cateva mii de clienti.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
asigurari,
sanatate,
ASTRA
/actualitate/afaceri/astra-uniqua-intra-pe-piata-asigurarilor-de-sanatate-3222832
3222832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.