Adrian Sarbu este noul presedinte si COO al CME

Postat la 15 decembrie 2008 8 afişări

Adrian Sarbu, fondatorul MediaPro si al PRO TV, va fi numit, de la 1 ianuarie 2009, presedinte si COO (n.red. director operational) al Central European Media Enterprises (CME), dupa ce Michael Garin, actualul CEO, si-a anuntat retragea. Aceasta este cea mai inalta functie detinuta de un roman intr-o companie din afara Romaniei

“Adrian Sarbu este partenerul CME inca din 1995, fiind numit in 2006 director regional si Chief Operating Officer in 2007. In timpul acestei colaborari, Adrian a demonstrat calitati manageriale incredibile si sunt convins ca, sub conducerea sa, CME va cunoaste, in continuare, o dezvoltare ampla si sustinuta”, a declarat Ronald Lauder, fondatorul si presedintele non-executiv al boardului director din cadrul CME.

 

Michael Garin, acualul director executiv (CEO) si-a anuntat retragerea, urmand ca de la 1 ianuarie sa ocupe functia de vice-presedinte al boardului director din cadrul CME, un grup de media care detine 22 de canale de televiziune in Europa Centrala si de Est, cu venituri estimate in acest an la peste un milliard de dolari.

 

“Astazi, operatiunile CME sunt conduse de managementul local, pentru ca aici se afla atat competenta, cat si energia, aici s-au elaborat toate strategiile pe care le implementam acum. Acesta este rezultatul muncii mele pentru CME din ultimii trei ani. Situatia economica internationala a creat nevoia ca o voce unica sa reprezinte CME. Boardul mi-a conferit responsabilitatea de a conduce peste 3500 de profesionisti din sapte tari si de a reprezenta CME in relatia cu investitorii si toti partenerii sai. Si de acum inainte, CME va ramane o companie in care valorile sunt cultivate", a spus Adrian Sarbu.

 

Michael Garin a fost numit CEO in 2004, iar in tot acest timp Central European Media a evoluat in mod constant, devenind cea mai mare companie de media din Europa Centrala si de Est, cu un portofoloiu de 22 de canale TV. Contributia lui Michael Garin a fost esentiala in dezvoltarea companiei din ultimii cinci ani. “As vrea sa-i multumesc lui Michael pentru tot ce a realizat ca CEO in acesti cinci ani. Valoarea companiei a crescut de cinci ori, iar acest lucru este o realizare profesionala incredibila”, a mai spus Ronald Lauder.

 

“CME ramane pe maini foarte puternice. Cea mai mare mandrie a mea sta in cei 3500 de angajati. Compania pe care am construit-o, oamenii din cele sapte tari (Bulgaria, Cehia, Croatia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina) pe care i-am adus impreuna sub puterea acelorasi valori este mostenirea pe care o las in urma”, a declarat Michael Garin.

 

Central European Media Enterprises este cel mai mare trust media din Europa Centrala si de Est. Fondata in 1994 de Ronald Lauder si partenerii sai, compania are in portofoliu 22 canale de televiziune in sapte tari: TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV in Cehia, PRO TV, PRO TV International, ACASA, PRO CINEMA, Sport.ro si MTV in Romania, Markiza, Nova Sport si MTV Cehia in Slovacia, POP TV si Kanal A in Slovenia, Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino si City in Ucraina, Nova TV in Croatia si TV2 si Ring TV iin Bulgaria.

 

Astazi, televiziunile CME sunt vizionate de aproape 97 de milioane de oameni in intreaga Europa de Est. CME este listata la NASDAQ si la Prague Stock Exchange din Cehia. Adrian Sarbu a fondat acum aproape 18 ani MediaPro, care detine in acest moment si BUSINESS Magazin.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/adrian-sarbu-este-noul-presedinte-si-coo-al-cme-3662405
3662405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.