Achiziţia UPC de către RCS&RDS se clatină, dar americanii vor în continuare să vândă

Postat la 31 august 2011 19 afişări

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii şi televiziune din regiune, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, a întrerupt negocierile prin care urmărea să-şi cumpere rivalul UPC, fostul Astral, cu care se luptă de peste 15 ani pe piaţa de cablu, au declarat pentru ZF mai multe surse apropiate tranzacţiei.

"Din ceea ce ştiu, părţile au decis să nu facă tranzacţia", a precizat pentru ZF, sub rezerva anonimatului, o persoană apropiată discuţiilor. "Nu ştiu care sunt motivele", a adăugat sursa. "Tranzacţia RCS-UPC a căzut, iar unul dintre motive este eşecul negocierilor privind schimbul de active pe piaţa din Ungaria", a precizat o altă sursă de pe piaţa telecom pentru ZF. "RCS nu are timp de pierdut, dacă discuţiile ar fi fost favorabile, actele ar fi fost deja înaintate la Concurenţă", a adăugat sursa menţionată. O a treia persoană apropiată negocierilor UPC-RCS afirmă că unul dintre motivele cheie pentru eşecul tranzacţiei ar fi unele neînţelegeri între echipele de consultanţi ale celor două părţi în interpretarea unor date din bilanţul financiar al UPC. "În aceste condiţii RCS&RDS a solicitat realizarea unui audit financiar, dar solicitarea a fost refuzată." Totuşi, nu este clar dacă uşile către o eventuală tranzacţie au fost definitiv închise, iar cele două părţi nu ar fi dispuse la un moment dat să reia discuţiile. Contactaţi de ZF, reprezentanţii UPC România nu au dorit să comenteze informaţiile, iar cei ai RCS&RDS nu au răspuns întrebărilor transmise de ZF pe această temă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
RCS&RDS,
UPC,
preluare,
operatiuni,
achizitie
/actualitate/afaceri/achizitia-upc-de-catre-rcs-rds-se-clatina-dar-americanii-vor-in-continuare-sa-vanda-8677722
8677722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.