Afaceri de la Zero. A lucrat 20 de ani în domeniul restaurantelor din Constanţa, dar apoi şi-a dorit ceva care să-i aparţină. Aşa că a deschis Cucinetta. “Dacă există pasiune, perseverenţă şi putere de muncă, este imposibil să nu iasă.”

Autor: Roxana Petrescu Postat la 04 ianuarie 2024 25 afişări

Dan Dică a lucrat 10 ani în restaurantele din Constanţa, iar înainte de asta a acumulat o experienţă de 10 ani pe partea de vânzări, tot în sectorul HoReCa.

Afaceri de la Zero. A lucrat 20 de ani în domeniul restaurantelor din Constanţa, dar apoi şi-a dorit ceva care să-i aparţină. Aşa că a deschis Cucinetta. “Dacă există pasiune, perseverenţă şi putere de muncă, este imposibil să nu iasă.”

Dan Dică a lucrat 10 ani în restaurantele din Constanţa, iar înainte de asta a acumulat o experienţă de 10 ani pe partea de vânzări, tot în sectorul HoReCa. Astfel a devenit pasionat de domeniul pe care a ajuns să îl cunoască în detaliu, iar în 2023 a decis să-şi deschidă propriul restaurant, Cucinetta.

“Îmi doream de mult lucrul acesta, să fac eu ceva, mai ales că lucram de 10 ani în domeniul restaurantelor din Constanţa. Am început în 2013 să lucrez în restaurant, iar înainte am lucrat 10 ani de zile în HoReCa, dar pe partea de vânzări”, spune Dan Dică, proprietarul Cucinetta, într-un nou episod al Afaceri de la Zero. Investiţia s-a ridicat la circa 50.000 de euro, iar restaurantul este situat pe strada Ştefan cel Mare, una dintre cele mai cunoscute din Constanţa, proaspăt reabilitată, şi peste drum de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, cel mai bun liceu din oraş.

“Am două mese unite, de 12 persoane, cu bucătăie deschisă. Este ca un fel de sufragerie, cu bucătăria în ea. Spaţiul este ok pentru că discut direct cu clientul, eu fiind cel care găteşte.” Meniul Cucinetta este organizat ca în orice restaurant italian, cu antipasti, paste, feluri principale, dar şi deserturi şi băuturi.

“Încerc să fac lucrurile corecte, la un preţ corect şi să ţin la calitate. Nimic altceva.”

Planurile sunt ca la interior să fie făcute anumite modificări, astfel încât Cucinetta să mai câştige 6-7 locuri. În plus, odată cu venirea verii, Dan Dică speră să poată organiza o terasă în faţa micuţului restaurant.

“Planul este de a consolida ceea ce am început. Sunt multe cheltuieli care nu se văd în gestionarea unui restaurant, dar dacă există pasiune, perseverenţă şi putere de muncă, este imposibil să nu iasă”, a mai spus Dan Dică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.