Afacere gigant în SUA: Gigantul de software şi cloud Salesforce cumpără platforma de chat Slack pentru 27,7 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 decembrie 2020 42 afişări

Afacere gigant în SUA: Gigantul de software şi cloud Salesforce cumpără platforma de chat Slack pentru 27,7 miliarde de dolari

Salesforce, o companie americană de software şi cloud care a înregistrat anul acesta venituri de peste 20 de miliarde de dolari, a anunţat astăzi că va achiziţiona platforma de mesagerie pentru mediul de business Slack, într-o afacere estimată la 27,7 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Zvonurile cu privire la un posibil acord între cele două firme au început să circule în urmă cu o săptămână, acţiunile Slack crescând masiv în ultimele zile.

Serviciul de chat a profitat de pe urma angajaţilor care au lucrat de acasă în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, aplicaţia a fost descărcată de 12,6 milioane de oameni în 2020, cu 50% mai mult decât în aceeaşi perioadă de anul trecut. Slack, care pare să înlocuiască mail-urile din startup-uri, este evaluat în prezent la 25 de miliarde de dolari, în timp ce preţul unei acţiuni se apropie de 44 de dolari.

Pe lângă startup-uri, Slack este folosit de unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, cum ar fi Amazon, IBM, Ameritrade şi CNN. În ciuda faptului că acţiunile au crescut cu 59% de la începutul anului, platforma nu a reuşit să înregistreze profituri de la ofertă publică iniţială de anul trecut.

Între timp, Salesforce a ajuns în T3 la venituri de 5,42 de miliarde de dolari, în creştere cu 20% faţă de acelaşi trimestru din 2019, şi a revizuit în creştere estimările pentru anul fiscal 2021, compania ţintind venituri de 21,11 miliarde de dolari.

În 2016, Microsoft ar fi vrut să cumpere Slack pentru 8 miliarde de dolari, însă după ce acordul a intrat în impas, gigantul a lansat pe piaţă o aplicaţie asemănătoare, Teams, care a ajuns luna trecută la 115 milioane de utilizatori activi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salesforce,
slack,
platforma,
cumparare,
miliarde,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.