Administraţia Biden ia în considerare mutarea mai multor forţe americane în Estul Europei

Autor: Mediafax Postat la 24 februarie 2022 31 afişări

Administraţia Biden ia în considerare mutarea mai multor forţe americane în Estul Europei

Administraţia Biden ia în considerare mutarea mai multor forţe americane aflate deja în Europa în Est, din cauza puterii de foc masive a Rusiei atât de aproape de aliaţi, potrivit unui oficial american citat de CNN.

NATO i-a acordat comandantului suprem al forţelor aliate din Europa, generalul american Tod Wolters, autoritatea de a activa apărarea NATO, care ar include capacitatea de a activa Forţa de Răspuns a NATO, potrivit unui oficial american şi unei surse diplomatice europene.

"Astăzi am activat planul de apărare a NATO, care oferă comandanţilor noştri militari mai multă autoritate pentru a muta forţe şi a desfăşura forţe atunci când este nevoie şi, desigur, acestea pot fi şi elemente ale forţei de răspuns a NATO", a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. "Suntem pregătiţi, dar ceea ce facem este defensiv, măsurat şi nu căutăm confruntarea. Vrem să prevenim conflictul", a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trupe,
europa,
mutare,
administratie,
americane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.