Adio, taxă auto! Te costă 160 de lei ca să nu mai dai nimic la stat, indiferent de vechime sau emisii de noxe

Postat la 14 august 2013 38586 afişări

Doi tineri au inventat un dispozitiv care se montează pe ţeava de eşapament al maşinii având ca rezultat reducerea emisiilor de dioxid de carbon, scrie cnet.com, citat de Ziarul Financiar.

Adio, taxă auto! Te costă 160 de lei ca să nu mai dai nimic la stat, indiferent de vechime sau emisii de noxe

Catalizatorul numit „CO2ube” conţine alge obţinute în laborator care să reziste la condiţiile din ţeava de eşapament şi se bazează pe fotosinteză şi reacţii chimice simple pentru a reduce emisiile direct de la sursă. Când ar putea începe producţia de serie?

Param Jaggi, un tânăr în vârstă de 18 ani, fondator al startup-ului Ecoviate, lucrează la acest proiect de la 13 ani. După ani de experimente în laborator cu bio-combustibili şi bio-reactori, Jaggi s-a gândit că emisiile poluante ar trebui capturate de la sursă.

Citiţi continuarea aici

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emisii,
taxa auto,
masini,
co2,
reactii,
proiect,
combustibili
/actualitate/adio-taxa-auto-te-costa-160-de-lei-ca-sa-nu-mai-dai-nimic-la-stat-indiferent-de-vechime-sau-emisii-de-noxe-11252257
11252257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.