Adevărul despre Finlanda şi programul de lucru de patru zile pe săptămână: Ce a declarat guvernul condus de premierul Sanna Marin

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 ianuarie 2020 1176 afişări

Adevărul despre Finlanda şi programul de lucru de patru zile pe săptămână: Ce a declarat guvernul condus de premierul Sanna Marin

Internetul a fost asaltat săptămâna aceasta de informaţia potrivit căreia Finlanda vrea să modifice programul de lucru la nivel naţional, îndreptându-se spre un program de patru zile pe săptămână.

Totuşi, noul premier al Finlandei, Sanna Marin, 34 ani, nu şi-a asumat acest lucru de când a preluat guvernarea, ci doar a menţionat subiectul în timpul unei conferinţe din vara anului trecut.

Marţi, guvernul condus de Marin a publicat pe Twitter un mesaj prin care încearcă să clarifice situaţia şi să disperseze incertitudinea.

„În programul de guvernare al Guvernului Finlandez nu există nicio menţiune cu privire la o săptămână de lucru de patru zile. Această problematică nu este pe agenda guvernului. Premierul Sanna Marin a discutat despre această idee într-un panel de discuţie în care a fost invitată în cadrul unei conferinţe, atunci când era Ministrul Transportului, şi nu a mai menţionat acest subiect în perioada recentă”, scrie Guvernul din Finlanda pe contul oficial de Twitter.

Ideea de a scurta dramatic programul de lucru a fost menţionată doar de Marin în luna august, înainte de a deveni premier în luna decembrie. Însă, guvernul vrea să clarifice că o astfel de modificare sau un astfel de proiect nu se află în plan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.