Adeplast se listeaza la bursa si lanseaza prima oferta publica initiala a unei companii private din ultimii cinci ani

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2013 190 afişări

Adeplast, lider in domeniul in materialelor de constructii pentru izolatii si finisaje din Romania, anunta lansarea Ofertei Publice Initiale a companiei (IPO) ce va fi urmata de listarea actiunilor Adeplast la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Aceasta este prima oferta publica initiala de vanzare de actiuni lansata de o companie privata in ultimii cinci ani in Romania.

Adeplast se listeaza la bursa si lanseaza prima oferta publica initiala a unei companii private din ultimii cinci ani

Intermediarii ofertei sunt Intercapital Invest si Banca Comerciala Romana, iar consultantul juridic al intermediarilor este CMS Cameron McKenna. Prin intermediul Ofertei Publice Initiale, ce se va derula in perioada 2 - 15 octombrie, Adeplast pune in vanzare un numar de 16.500.000 actiuni (reprezentand 33,3% din capitalul social

majorat al Adeplast in urma ofertei publice de vanzare). Actiunile pot fi cumparate de orice persoana fizica sau juridica in conditiile prospectului de oferta, prin intermediul retelei Bancii Comerciale Romane, prin Intercapital Invest si prin intermediul oricarui intermediar autorizat de BVB care va dori distribuirea ofertei.

In urma ofertei publice de vanzare de actiuni, Adeplast isi propune atragerea unei sume cuprinse intre aproximativ 13 si 15 milioane de euro (in functie de pretul final de alocare in oferta), fonduri ce vor fi folosite in vederea finantarii unor noi investitii si dezvoltarii activitatii companiei. Ulterior incheierii cu succes a ofertei se intentioneaza admiterea la tranzactionare a actiunilor Adeplast pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti. Oferta Adeplast este prima oferta publica de vanzare din Romania ce va fi urmata de un plan de stabilizare a pretului si prima oferta publica de vanzare in care toate subscrierile sunt revocabile.

"Mesajul pe care vrem sa-l dam investitorilor este sa vina alaturi de o companie 100% romaneasca in procesul nostru de dezvoltare ambitioasa.Continuam investitiile in tehnologie pe cele trei platforme industiale, pentru a crea din AdePlast un brand regional. Consideram ca achizitia actiunilor AdePlast nu reprezinta o simpla investitie a unor bani, ci un insemn al invingatorilor care vor sa fie alaturi de industria romaneasca cu adevarat performanta", declara Marcel Barbut, presedinte Adeplast.

Razvan Pasol, presedintele  Intercapital Invest spune că acesta este unul dintre cele mai importante evenimente bursiere din ultimii ani din Romania: " Prin listarea

Adeplast la bursa aratam ca firmele romanesti puternice isi pot finanta dezvoltarea si prin piata de capital. Ne prezentam in fata investitorilor cu un produs atractiv: un emitent de exceptie si o structura interesanta de oferta publica. Speram ca exemplul Adeplast sa fie urmat si de alti antreprenori romani de succes. "

Matei Filipidescu, directorul BCR Corporate Finance and Investment Banking, observă: "Oferta publica Adeplast este prima listare de companie privata dupa o pauza de mai bine de cinci ani in care firmele au evitat sa apeleze pentru finantare la Bursa. Este un nou capitol in dezvoltarea Adeplast, aducand atat o gama de optiuni de crestere si finantare ulterioara, dar si o mai buna vizibilitate si reprezentativitate in piata. In acelasi timp, listarea Adeplast este un nou capitol in dezvoltarea pietei de capital, pe care ne-o dorim un motor de crestere al economiei, atat pentru antreprenori, investitori cat si pentru tara in contextul regional."

Infiintata in anul 1996, AdePlast detine astazi noua fabrici de mortare uscate, polistiren si vopsele, situate pe trei platforme industriale, in Oradea, Ploiesti si Roman. In cadrul activitatii sale Adeplast a incheiat asocieri cu companii importante la nivel mondial, precum Dufa (Meffert) si Schomburg si parteneriate cu Neopor (BASF), Ediletco si Zentyss. Compania a inregistrat in 2012 venituri totale de 184,4 milioane lei, in crestere cu 29% fata de anul precedent si un profit net al anului de 16,2 milioane lei, in crestere fata de 6,9 milioane lei in anul

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adeplast-se-listeaza-la-bursa-si-lanseaza-prima-oferta-publica-initiala-a-unei-companii-private-din-ultimii-cinci-ani-11426064
11426064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.