ACUZAŢII la adresa Rusiei: Kremlinul a furnizat sisteme sofisticate de rachete rebelilor din Ucraina

Postat la 20 iulie 2014 28 afişări

Serviciile de spionaj americane confirmă că Rusia a furnizat sisteme sofisticate de rachete insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, încercând să aducă echipamentele înapoi pe teritoriul rus după doborârea avionului de pasageri malaysian, incident soldat cu 298 de morţi, afirmă un oficial SUA.

ACUZAŢII la adresa Rusiei: Kremlinul a furnizat sisteme sofisticate de rachete rebelilor din Ucraina

 "Rusia a oferit sisteme sofisticate de rachete insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei", declară un oficial din cadrul serviciilor de informaţii americane citat de ziarul The Washington Post.

"Credem că au încercat să readucă în Rusia cel puţin trei sisteme de rachete de tip Buk. Serviciiile secrete americane aveau indicii de circa o săptămână că astfel de sisteme fuseseră aduse în Ucraina", a precizat oficialul american, care a preferat să rămână anonim.

Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaysian a fost doborât cu o rachetă de tip Buk SA-11, de fabricaţie rusească.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/acuzatii-la-adresa-rusiei-kremlinul-a-furnizat-sisteme-sofisticate-de-rachete-rebelilor-din-ucraina-12944833
12944833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.