Acţiunile Vodafone au scăzut miercuri pe bursă cu 7% după ce grupul de telecomunicaţii a anunţat noul program de restructurare

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 16 mai 2023 148 afişări

Acţiunile Vodafone au scăzut miercuri pe bursă cu 7% după ce grupul de telecomunicaţii a anunţat noul program de restructurare

Acţiunile Vodafone au scăzut marţi cu peste 7%, după ce firma britanică de telecomunicaţii şi-a anunţat planurile de a concedia un număr record de oameni şi a prognozat o scădere a fluxului de numerar liber, titrează CNBC.

„Performanţa noastră nu a fost suficient de bună. Pentru a livra în mod constant, Vodafone trebuie să se schimbe”, a declarat CEO-ul Margherita Della Valle.

Vadofone a declarat că va elimina 11.000 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani, dintr-un total de puţin peste 100.000. Aceasta reprezintă cea mai mare restructurare din istoria companiei, a raportat anterior Reuters.

„Priorităţile mele sunt clienţii, simplitatea şi creşterea. Ne vom simplifica organizaţia, eliminând complexitatea pentru a ne recâştiga competitivitatea. Vom realoca resurse pentru a oferi serviciile de calitate pe care clienţii noştri le aşteaptă şi a stimula creşterea bazată pe poziţia unică a businessului nostru”.

Vodafone a raportat venituri de 45,7 miliarde de euro (49,7 miliarde de dolari) pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, aproximativ neschimbate faţă de anul precedent.

Compania prognozează însă cifre mai slabe pentru anul următor, spunând că fluxul de numerar liber va scădea la 3,3 miliarde de euro, faţă de 4,8 miliarde de euro în anul precedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vodafone,
concedieri,
bursa,
picaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.