Acţiunile companiei de curierat Deutsche Post, la care două fonduri Pilon II din România au 33 mil. lei, au urcat cu 25% în 2023

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 21 decembrie 2023 41 afişări

Acţiunile companiei de curierat Deutsche Post, la care două fonduri Pilon II din România au 33 mil. lei, au urcat cu 25% în 2023

Grupul german Deutsche Post (simbol bursier DHL) , care deţine DHL International România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de curierat, înregistrează un avans de 25% al acţiunilor pe Bursa de la Frankfurt de la începutul anului, la 45 de euro pe unitate, respectiv o capitalizare de 55,8 miliarde de euro. În ultima lună, dinamica ajunge la plus 10%, arată datele Investing.

Compania se află în portofoliile a două fonduri de pensii Pilon II din România, care au împreună o deţinere de circa 32,6 milioane de lei.  Fondul Aripi, administrat de Generali, deţine un pachet estimat la 14,43 milioane de lei, în timp ce Vital, fond al Aegon Pensii, are acţiuni DHL în valoare de 18,18 milioane de lei. 

Acţiunile DHL sunt incluse în indicele Stoxx 600 – alături de cele mai mari companii din Europa – şi pot fi tranzacţionate inclusiv la Bursa de Valori Bucureşti, unde sunt listate sub simbolul DPW. La BVB, evoluţia din 2023 este de plus 53,7%, pe un rulaj de puţin peste 100.000 de lei.

Dinamicile vin însă pe o serie de rezultate financiare în scădere. În T3/2023, veniturile companiei au coborât cu 19,3% la 19,4 miliarde de euro, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 33,85% la 807 milioane de euro. 

„Comerţul global a continuat să se normalizeze după boom-ul creat de pandemie, iar redresarea economiei mondiale nu s-a concretizat până acum, inclusiv pe fondul unor rate ale dobânzii mai ridicate şi al crizelor geopolitice. Ne-am planificat din timp diferite scenarii şi, prin urmare, suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivele pentru acest an”, spune CEO-ul Tobias Meyer.

Conform datelor agregate de MarketScreener, media preţurilor-ţintă acordate acţiunilor DHL pentru următoarele 12 luni este de 48,28 euro pe unitate, ceea ce implică un randament de 7% în funcţie de preţul actual de tranzacţionare. Anul trecut în decembrie, media atingea 47,75 euro, scăzând constant din martie 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
romania,
companie,
curierat,
deutsche post,
post

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.