Acţiunile Boeing s-au prăbuşit după ce uşa unui model 737 Max a fost smulsă în timpul zborului

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 08 ianuarie 2024 44 afişări

Acţiunile Boeing s-au prăbuşit după ce uşa unui model 737 Max a fost smulsă în timpul zborului

Acţiunile Boeing s-au prăbuşit luni, după ce anchetatorii americani au anunţat că au localizat uşa care a explodat la un Boeing 737 Max al companiei Alaska Airlines în timpul unui zbor de vineri, raportează Financial Times.

Buşonul uşii - o „componentă cheie" pentru autorităţile care desfăşoară ancheta - a fost localizat duminică seară în curtea unui locuitor din Portland, potrivit lui Jennifer Homendy, preşedinta National Transportation Safety Board, agenţia guvernamentală americană independentă responsabilă cu investigarea accidentelor de transport civil.

Zborul Alaska Airlines transporta 171 de pasageri şi şase membri ai echipajului când a suferit un accident în timpul zborului, o secţiune a fuselajului fiind smulsă. Toţi cei aflaţi la bord au aterizat în siguranţă la Portland, Oregon.

Administraţia Federală a Aviaţiei, autoritatea americană de reglementare a companiilor aeriene, a ordonat sâmbătă imobilizarea temporară la sol a unor avioane 737 Max 9 operate de companii aeriene americane sau de pe teritoriul SUA, în timp ce NTSB a deschis o anchetă privind incidentul.

Acţiunile Boeing au scăzut luni dimineaţă cu 8%, până la 229 de dolari, în tranzacţiile de dinaintea pieţei, investitorii cântărind potenţialul impact financiar al celei mai recente lovituri primite de producător.

Acţiunile Spirit AeroSystems au scăzut cu 16% în tranzacţiile din SUA înainte de intrarea pe piaţă. Compania, un furnizor cheie al Boeing, instalează uşa obturată ca parte a construcţiei fuselajului 737 Max. Rolul său a fost analizat cu atenţie în ultimul an, pe fondul problemelor continue de fabricaţie. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.