Acţiunile AirAsia au consemnat cel mai mare declin din 2011, după dispariţia avionului Airbus A320

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 29 decembrie 2014 34 afişări

Acţiunile AirAsia au scăzut luni cu 7,8%, înregistrând cel mai mare declin din ultimii trei ani, după ce avionul de tip Airbus A320-220, cu 162 de persoane la bord, a dispărut duminică, iar căutările aeronavei au fost reluate luni dimineaţă, transmite Bloomberg.

Titlurile au scăzut cu până la 13% după anunţul privind dispariţia avionului.

Avionul de tip Airbus A320-220 aparţinând companiei malaysiene low cost AirAsia a dispărut duminică, fără urmă, după ce s-a confruntat cu condiţii meteorologice nefavorabile. Aeronava efectua zborul QZ8501 pe o rută Indonezia-Singapore cu 162 de persoane la bord.

Căutările aeronavei au fost reluate luni dimineaţa, după ce acestea au fost suspendate pe timpul nopţii. Cinci avioane indoneziene participă la operaţiuni luni, inclusiv două avioane de transport militar de tip C-130 şi un Boeing 737, a declarat pentru AFP Hadi Cahyanto, un purtător de cuvânt al armatei indoneziene. De asemenea, Malaysia, Singapore şi Australia au anunţat că participă şi ele la această operaţiune.

Titlurile AirAsia au înregistrat o creştere de 34% în cele 12 luni încheiate în 26 decembrie, iar analiştii recomandau cumpărarea acţiunilor companiei în urmă cu o săptămână.

"Incidentul în care a fost implicată AirAsia este îngrijorător. Încrederea investitorilor faţă de companiile aeriene din Malaysia a fost afectată de evenimentele nefericite din acest an", a declarat Alan Richardson, analist la Samsung Asset Management din Hong Kong.

Pe 8 martie, zborul MH370 a dispărut la puţin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord. Dispariţia avionului nu a fost explicată nici până în prezent. Avionul s-ar fi prăbuşit în sudul Oceanului Indian, după ce a terminat carburantul.

De asemenea, pe 17 iulie, alt avion de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a explodat în zbor, aparent doborât de o rachetă, în timp ce survola estul Ucrainei. Avionul transporta 298 de persoane, dintre care 193 erau cetăţeni olandezi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AIRASIA,
AVIAŢIE,
/actualitate/actiunile-airasia-au-consemnat-cel-mai-mare-declin-din-2011-dupa-disparitia-avionului-airbus-a320-13741596
13741596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.