Acţionarii OMV Petrom aprobă dividende speciale de 2,5 mld. lei. Randament de 9%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 iulie 2022 54 afişări

Acţionarii OMV Petrom aprobă dividende speciale de 2,5 mld. lei. Randament de 9%

Acţionarii OMV Petrom (simbol bursier SNP) au aprobat în cadrul Adunării Generale Ordinare din 26 iulie 2022 propunerea directoratului de a distribui dividende speciale datorită poziţiei financiare solide a societăţii, conform unui comunicat de presă al companiei.

Valoarea totală brută a dividendelor speciale de distribuit se ridică la peste 2,5 miliarde de lei, randamentul atingând circa 9% Plata dividendelor va fi efectuată începând cu 2 septembrie 2022. Din această valoare, dividende brute de aproximativ 530 milioane de lei vor fi distribuite către statul român, care deţine, prin Ministerul Energiei, 20,6% din capitalul social al OMV Petrom.

Data de înregistrare este pe 11 august, iar termenul ex-date pe 10 august.

Pe 27 aprilie, AGOA a aprobat distribuirea de dividende în valoare brută de 1,9 miliarde de lei, pentru anul financiar 2021, plătibili începând cu luna iunie. Astfel, valoarea brută totală a dividendelor acordate de către OMV Petrom în 2022 se ridică la 4,5 miliarde de lei, din care aproape 1 miliard revine statului român.

OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat primele trei luni ale anului cu un profit de 1,75 miliarde de lei, de la 573 de milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut. Vânzările au crescut, între timp, de la 4,9 miliarde de lei la 12 miliarde de lei în T1/2022.

Acţiunile SNP au urcat cu 8,7% de la începutul anului şi cu 26% în ultimele 12 luni. Prin comparaţie, indicele de referinţă BET afişează evoluţii de minus 6%, respectiv plus 2,7% în aceleaşi intervale de timp, potrivit datelor BVB. Capitalizarea societăţii depăşeşte 28 de miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.