Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact aprobă majorarea capitalului social cu 194 mil. lei. Finanţarea va susţine extinderea business-ului la nivel naţional

Autor: Cristina Bellu Postat la 20 septembrie 2021 45 afişări

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact aprobă majorarea capitalului social cu 194 mil. lei. Finanţarea va susţine extinderea business-ului la nivel naţional

Consiliul de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a aprobat majorarea capitalului social cu suma maximă de 194  mil. lei, prin emisiunea unui număr de 775 milioane de acţiuni, potrivit unui raport la bursă.

“Majorarea capitalului social are ca scop finaţarea planurilor de dezvoltare ale societăţii şi implementarea strategiei de expansiune la nivel naţional”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, intermediarul plasamentului privat este societatea de brokeraj Swiss Capital

În ceea ce priveste preţul în cadrul plasamentului privat, acesta va fi stabilit în conformitate cu prevederile legale în vigoare, prin raportare la cea mai mare valoare dintre (a) pretul mediu ponderat de tranzactionare, aferent ultimelor 12 luni anterioare datei prezentei decizii a Consiliului de Administratie; (b) valoarea pe actiune calculata in baza activului net contabil aferent ultimelor situatii financiare publicate si auditate ale Societatii; (c) valoarea nominala a actiunii.

Consiliul de Administraţie a mai decis ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor companiei in cadrul majorarii de capital.

Impact Developer & Contractor a ajuns la 1 mld. lei capitalizare, în contextul în care acţiunile au înregistrat de la începutul anului o creştere de 104%, pe fondul unor tranzacţii de 53mil. lei, arată datele BVB. 

Societatea este controlată în proporţie de 59,9% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.