Acţionarii Conpet Ploieşti au aprobat un profit net bugetat de 55,4 milioane lei în 2020, la venituri de 460 milioane lei

Autor: Tibi Oprea Postat la 06 martie 2020 74 afişări

Acţionarii Conpet Ploieşti (COTE), transportator naţional de ţiţei deţinut în proporţie de 58,7% de statul român, au aprobat în şedinţa de joi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020, respectiv un profit net de 55,4 mil. lei, în scădere cu 3,8% faţă de anul 2019, şi venituri totale de 460,1 mil. lei, plus 2,1%, arată datele agregate de ZF.

Acţionarii Conpet Ploieşti au aprobat un profit net bugetat de 55,4 milioane lei în 2020, la venituri de 460 milioane lei

Acţionarii Conpet Ploieşti (COTE), transportator naţional de ţiţei deţinut în proporţie de 58,7% de statul român, au aprobat în şedinţa de joi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020, respectiv un profit net de 55,4 mil. lei, în scădere cu 3,8% faţă de anul 2019, şi venituri totale de 460,1 mil. lei, plus 2,1%, arată datele agregate de ZF. 

Compania previzionează o creştere cu 3,1% a veniturilor din exploatare, care reprezintă 99,1% din veniturile totale, până la 456,1 mil. lei, şi o creştere cu 3,6% a cheltuielilor din exploatare faţă de realizările preliminate din 2019, până la 394,6 mil. lei.

„Datorită limitărilor generate de specificul activităţii de bază şi dependenţei de un număr restrâns de clienţi, cu producţie apropiată de capacitatea maximă, apar situaţii când cheltuielile cresc într-un ritm mai mare decât ritmul de creştere a veniturilor. În bugetul anului 2020 se înregistrează această situaţie datorită creşterii cheltuielilor cu cota de modernizare destinată finanţării investiţiilor în domeniul public“, se arată în raportul de pe site-ul companiei.

Pentru acest an, Conpet se aşteaptă ca veniturile din producţia vândută să crească cu 2,5%, la 417,6 mil. lei, în timp ce veniturile din vânzarea mărfurilor sunt aşteptate să scadă cu 30,5%, până la 185.000 lei. Pe de altă parte, la nivelul cifrei de afaceri compania se aşteaptă la o creştere cu 2,4%, până la 417,8 mil. lei.

Conpet menţionează în raportul BVC că nu are posibilitatea să crească salariile faţă de nivelul de anul trecut dat fiind faptul că nu este îndeplinită o condiţie legată de bugetarea unui profit brut mai mare în 2020 faţă de 2019, în contextul în care cantitatea transportată este în scădere, cheltuielile de modernizare sunt în creştere, iar cota în tarifele aplicabile de la 1 ianuarie 2020 pentru a asigura finanţarea investiţiilor în domeniul public programate pentru 2020-2022 au fost majorate.

Pe partea de investiţii, Conpet a prevăzut proiecte în valoare de 97,5 milioane lei, vizând în special modernizări în valoare de 70 milioane lei. Acţiunile Conpet se tranzacţionează în scădere cu 4% pe fondul unui rulaj de 11,5 milioane lei, emitentul ajungând la 661,4 milioane lei. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
venituri,
conpet,
cheltuieli

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.