Acord secret intre SUA si Pakistan: Fortele americane aveau permisiunea pentru un raid unilateral

Postat la 10 mai 2011 19 afişări

Fortele americane aveau permisiunea de a desfasura un raid unilateral in Pakistan daca stiau unde se ascunde Osama ben Laden, potrivit unui acord secret incheiat intre Washington si Islamabad in urma cu zece ani, sustin oficiali citati de The Guardian, in editia electronica.

Acordul a fost incheiat intre Pervez Musharraf si George W. Bush in 2001 si reinnoit in timpul "tranzitiei catre democratie" - o perioada de sase luni incepand din februarie 2008 cand Musharraf era inca presedinte dar fusese ales un Guvern civil. Acesta permitea o operatiune americana impotriva lui Osama ben Laden pe teritoriul pakistanez similara raidului de saptamana trecuta, in care a fost ucis liderul Al-Qaida. "A existat un acord intre Bush si Musharraf potrivit caruia daca stiam unde este Osama, mergeam si il capturam", a declarat un fost oficial american. "Pakistanezii puteau protesta, dar nu ne puteau opri", a adaugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
sua,
pakistan,
permisiune,
raid
/actualitate/acord-secret-intre-sua-si-pakistan-fortele-americane-aveau-permisiunea-pentru-un-raid-unilateral-8256323
8256323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.