Acord în UE cu privire la recunoaşterea calificărilor profesionale: ”Cine doreşte să lucreze într-un stat membru o va putea face mult mai uşor”

Postat la 14 iunie 2013 56 afişări

Parlamentul European, Comisia Europeană şi preşedinţia irlandeză a UE au ajuns la un acord de principiu asupra unei mai bune recunoaşteri a calificărilor profesionale în ţările europene, în special sub forma unei cărţi profesionale electronice.

Acord în UE cu privire la recunoaşterea calificărilor profesionale: ”Cine doreşte să lucreze într-un stat membru o va putea face mult mai uşor”

 Acordul obţinut miercuri seara şi care urmează să fie oficial adoptat de Parlamentul European şi Consiliu, reprezentant al statelor membre, se referă la anumite revizuiri ale unei directive europene privind calificările porfesionale, în scopul de a încuraja şi simplifica mobilitatea lucrătorilor în Europa.

"Angajaţii care doresc să lucreze într-un alt stat membru o vor putea face mult mai uşor fiindu-le recunoscute mult mai repede calificările", scrie comunicatul eurodeputatei franceze Constance Le Grip, din partea PPE.

Cartea electronică, în cadrul unei mobilităţi temporare, va înlocui procedurile de declarare existente şi le va permite angajaţilor să furnizeze servicii fără alte formalităţi în ceea ce priveşte calificările", a explicat comisarul european însărcinat cu Piaţa internă, Mochel Barnier, într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/acord-in-ue-cu-privire-la-recunoasterea-calificarilor-profesionale-cine-doreste-sa-lucreze-intr-un-stat-membru-o-va-putea-face-mult-mai-usor-10967223
10967223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.