Acesta va fi primul oraş inteligent din România. Cum vor autorităţile să-l transforme într-un "smart city"

Postat la 15 februarie 2016 574 afişări

Acesta va fi primul oraş inteligent din România. Cum vor autorităţile să-l transforme într-un "smart city"

Conducerea municipiului Oradea vrea să-l transforme în primul smart city din România. Pentru aceasta, administraţia locală vrea să conecteze într-o singură platformă toate serviciile şi bazele de date online ale instituţiilor locale. Conceptul de "oraş inteligent" este preluat din Luxemburg şi este răspândit în Occident, scriu cei de la Digi24.

În prezent, orădenii au posibilitatea să achite online taxele şi impozitele, să plătească prin SMS parcarea şi transportul în comun ori să sesizeze problemele din oraş prin intermediul unei aplicaţii. Edilii vor să extindă aceste servicii.

"Ne dorim să ne interconectăm informatic inclusiv cu bazele de date ale altor instituţii publice din municipiu, tocmai pentru că ne dorim să oferim cele mai bune servicii cetăţenilor", a declarat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, pentru sursa citată.

Citiţi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/acesta-va-fi-primul-oras-inteligent-din-romania-cum-vor-autoritatile-sa-l-transforme-intr-un-smart-city-15075096
15075096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.