Această femeie a făcut greva foamei timp de 16 ani. A devenit un simbol în India

Autor: Florin Casota Postat la 11 august 2016 518 afişări

Această femeie a făcut greva foamei timp de 16 ani. A devenit un simbol în India

Irom Sharmila, activistă indiancă, a intrat în greva foamei în 2000 după masacrul Malom în care 10 oameni au fost ucişi de un grup paramilitar sprijinit de guvern. Sharmila a decis să încheie perioada de greva foamei cu o lingură de miere deoarece vrea să intre în politică, informează The Guardian.

La început ea a promis că nu va mânca până când nu se va abroga o lege care le oferă imunitate faţă de un control judiciar şi le permite să deschidă focul pe loc şi să aresteze suspecţi, consideraţi duşmani ai statului, fără să aibă un mandat. Irom a devenit un simbol al rezistenţei faţă de abuzul de putere şi violenţă al statului.

Femeia a izbucnit în lacrimi când a gustat miere pentru prima dată în 16 ani de zile. În toată această perioadă, Sharmila a fost hrănită printr-un tub nazal la spitalul Jawaharlal Nehru sub paza poliţiei.  Femeia a fost arestată încă de la începutul protestului deoarece autorităţile au considerat că încearcă să se sinucidă, care este ilegal în India.

Partidele politice deja au venit cu propuneri, dar Sharmila spune că încă nu ştie dacă se va alătura unui partid anume sau va fi independent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.